facebook twitter youtube instagram

LA DELACIÓ

TÍTOL LA DELACIÓ
CIA IRIS HINOJOSA I GERARD VILARDAGA
AUTORIA i DIRECCIÓ IRIS HINOJOSA I GERARD VILARDAGA
INTÈRPRETS IRIS HINOJOSA , GERARD VILARDAGA i MANUEL DÍAZ
IDIOMA/DURADA 60 minuts / Català, castellà i euskera
DATES Dilluns 7 d’octubre a les 20:30h
SINOPSI

El 1949, diversos col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme a la Catalunya Central són arrestats i afusellats després de 4 dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil.

Durant la detenció, Josep Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se en una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar. Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte passant per episodis diversos. L’obra és una reflexió entorn de les motivacions i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.

LA COMPANYIA DIU

Gerard Vilardaga i Iris Hinojosa formen part de la companyia berguedana de teatre corporal Tràfec Teatre des de 2014, amb la qual han estat guardonats amb el Premi Especial del Jurat a la Mostra de Teatre de Barcelona per Assaig T-4 el 2016 i amb la qual també foren finalistes del Premi BBVA de Teatre 2017. El 2018 han actuat a Itàlia, França, Mònaco, Letònia… Alhora formen un tàndem creatiu amb el qual desenvolupen espectacles de caire més experimental i híbrid, entre els quals La perfecció és feixista, representada a l’Antic Teatre de Barcelona el 2016, al mig del carrer al Festival Alícia d’Olesa, al Fissures de Palafolls… El 2017 van rebre també el Premi de Teatre de Butxaca de Ciutadella per la seva obra de creació pròpia sobre les relacions de poder El lladruc. També el 2017 estrenen DO a l’Antic Teatre de Barcelona, una peça que parla de gènere i altres construccions socials. Han actuat també a Manresa al Festival Batecs amb la seva peça Atàvic que han portat a França i arreu de Catalunya.

Gerard Vilardaga és antropòleg social, especialitzat en la recuperació de la memòria històrica a través de la memòria oral i les històries de vida, una temàtica sobre la qual ha publicat diverses obres. Té formació en art dramàtic a l’Escola d’Art dramàtic de les Balears i Postproducció en el Centre de Fotografia Documental de Barcelona.

Iris Hinojosa és psicòloga, en l’actualitat desenvolupa la seva tasca professional amb persones refugiades. Facilitadora de processos terapèutics i tallers d’inclusió social a través del moviment i les arts plàstiques. Té formació en dansa, teatre i treballa les arts plàstiques de manera autodidacta.

LINK A TEASER:

https://www.youtube.com/watch?v=Gg51zRGktDE&t=4s

Compra entrades