facebook twitter youtube instagram

PATCH – Veuràs el crim

dijous 9 de juliol a les 22h

Preu: 10€

60  minuts gratuïts al Pàrking Riera Alta (C/ Riera Alta 21), presentant l’entrada al teatre.

Botó

 

Video: https://youtu.be/aaJgq43ERJg

Integrants:
Gerard Pàmies: Guitarres
Adrià Calderer: Baix
Xavi Martínez: Bateria
Simó Altadill: Percussions
Eduard Oñate: Veu i guitarra acústica

 

Veuràs el crim (Autoeditat, 2015) conté onze cançons transgressores tant en la forma com en el fons. Rock amb arestes i ambients de vegades sufocants, de vegades falsament optimistes. Lletres amb una gran potència que aposten pel canvi quotidià, per revelar-se contra el que un té més a prop (família, amics, treball) com a única manera d’arribar a ser un mateix. Cançons que amenacen de saltar i mossegar-nos en qualsevol moment, com una bèstia fora de control.

La primera cançó del disc, Que caigui el sol, ja és una declaració d’intencions. Trenca el silenci una botzina bèl·lica de buc de guerra, que dóna pas a la veu de l’Edu Oñate, gairebé ofegada per una guitarra afiladíssima amb un riff imparable que anuncia un disc apocalíptic. Arrelades al rock, les cançons de Patch tenen arrels al blues, al soul, al folk americà i al pop. És, però, la seva actitut rock i sense concessions el que els apropa a una l’escena internacional. La música del grup barceloní s’emmarca en una escena molt més àmplia, que beu de les aigües del Mississipí; del Liverpool dels Beatles; dels penya-segats i muntanyes de l’Austràlia de Nick Cave; del París de Serge Gainsbourg, les autopistes urbanes del L.A. de Tom Waits, les planes ermes del Arizona de Giant Sand o els barris obrers del nord de Nacho Vegas.

Els membres de Patch viuen a la perifèria de la ciutat de Barcelona, el que dóna una visió agre i incorfomista del dia a dia urbà. Amb Veuràs el crim volen descobrir labellesa de la imperfecció, de la lletjor i de les passions humanes, amb paisatges que recorden les pel·lícules de Haneke o Lars Von Trier, la ironia àcida de Hitchcock, el viatge als inferns d’Apocalipse Now. Veuràs el crim és el segon disc de Patch, després de Veuràs la fam (Temps Record, 2012), i ha estat enregistrat, com ja és habitual en el grup, al Puerto de Santa María, al estudi del productor Paco Loco, durant la tardor de 2014.

Un punt i a part es mereixen les lletres del disc, escrites per l’Edu Oñate, que revel·len una sensibilitat especial a l’hora de dibuixar el món que l’envolta. Un estil que beu de la tragèdia grega, que passa pel Shakespeare que il·lustra les passions més baixes de l’ésser humà i que acaba a la literatura nord-americana de Carver, Hammet o Jim Thompson. L’aire noir de l’art i disseny de Veuràs el crim es deu a la gran influència que ha exercit aquest gènere sobre el grup, en quant a tractat del crim i retrat de l’ànima humana moderna.

 

Compra entrades