facebook twitter youtube instagram

Sobre Nosaltres

El Teatre del Raval obrí les seves portes l’any 2007, sota la direcció d’Empar López (actual directora artística de la sala) amb l’objectiu de crear un nou espai per a la investigació, creació i exhibició teatral.

El Teatre del Raval es nodreix contínuament d’obres teatrals tant d’autors coneguts, com d’autors novells, prioritzant les obres amb missatges clars i contundents, mostrant al nostre públic una proposta arriscada, valenta i molt valuosa de gran qualitat artística. Impulsem majoritàriament projectes autòctons i de creació pròpia, des de qualsevol tipus de manifestació de les arts escèniques, mantenint la capacitat per a fusionar tradició, innovació, i noves tecnologies de la comunicació, prioritzant sempre la qualitat del producte abans que la “comercialitat” d’aquest.

Després d’haver constatat la reiteració d’èxits amb les darreres obres musicals, com ara la Vampira del Raval, Goodbye Barcelona, Germans de Sang, l’Esbudellador de Whitechapel, La Monyos i Van Gogh el musical, pensem que el nostre espai és idoni per a musicals de petit format, per la seva ubicació, el seu entorn i la seva estructura de teatre romàntic a la italiana. Oferim també teatre familiar els caps de setmana i programació en sessió golfa de projectes d’altre tipus, com concerts pop, monòlegs, etc.

Promovem la col·laboració amb la ciutadania, amb diverses accions solidàries, com poden ser:  l’aportació d’entrades gratuïtes per les festes de la Mercè, el programa Escena 25, la campanya SGAE o la col·laboració amb la Fundació Social del Raval, a qui fem donatius anualment. Formem part també del projecte “Raval Cultural”, que agrupa entitats culturals de prestigi del barri, que vetllen per a enriquir la cultura del districte, acostar els ciutadans als espais d’art de la zona i revitalitzar el seu teixit social.

A més a més, acollim anualment festivals com la Marató Escènica Gay o la Mostra de Teatre de Barcelona – de la que s’han complert 24 anys aquest 2019-, per a seguir donant oportunitats a les companyies novelles emergents.