facebook twitter youtube instagram

VERÍ

TÍTOL VERÍ
CIA SCLA’KA SI TEATRE
AUTOR LOT VEKEMANS
INTÈRPRETS MARC COLLADO i CLARA AVECILLA
DIRECCIÓ PEP DURAN
IDIOMA/DURADA 70 minuts / Català
DATES Dimarts 15 d’octubre a les 20:30h
SINOPSI

9 anys després d’haver-se separat i d’haver perdut el seu fill petit en un accident 10 anys enrere, es retroben al cementiri on varen enterrar-lo. Han rebut una carta en la que se’ls informa que degut a una contaminació d’aigües subterrànies, la tomba del petit Jacob s’ha de traslladar.

El retrobament es fa difícil.

LA COMPANYIA DIU

Feia molt temps que tenia ganes de fer una funció en la que hi haguessin els mínims elements de il·luminació i escenografia. Tenia moltes ganes d’experimentar el repte de transmetre una bona història només a partir del propi text i de les interpretacions dels actors i actrius, de manera que les emocions arribin netes a l’espectador. Però calia trobar un text que ens permetés fer aquest treball. I sense cap mena de dubte, quan em va arribar “Verí” vaig veure clar que aquesta era la funció ideal.

Una funció molt propera, però a la vegada molt complicada perquè els dos actors (en Marc Collado i la Clara Avecilla) s’enfronten sense xarxa a unes emocions molt dures. I us puc dir que els assajos han sigut durs emocionalment.

La mort d’un fill petit trenca a la parella. I quan es retroben després de 9 anys, reviuen el que els va passar i el perquè del trencament de la parella. Un text amb una vigència universal, perquè ens porta a les emocions més primàries, al dolor de la pèrdua, i com aquesta pèrdua en lloc d’unir a la parella, crea un mur entre ells dos que acaba sent insalvable. Com va dir el crític del “The Guardian” Michael Billington, “és també una obra sobre el matrimoni i que la via per separar-se o divorciar-se mai podrà esborrar el record de les seves intimitats”.

Pep Duran

Director

LINK A TEASER:

https://www.youtube.com/watch?v=8lbnwCFyVwQ

Compra entrades